Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την δημιουργία blog. Αυτή την στιγμή βρίσκετε υπό κατασκευή. Σύντομα κοντά σας! ...

ΕΛΑΙΩΝΑΣ 'ΖΑΡΚΑΔΙ'


        Καλώς ορίσατε στον ελαιώνα μας με το τοπωνύμιο 'ζαρκάδι'.Όσο κι αν ψάξαμε δεν μπορέσαμε να μάθουμε από που κατάγεται αυτή η ονομασία της περιοχής. Αυτό όμως που ξέρουμε σίγουρα είναι πως εδώ που βρίσκεται ο ελαιώνας μας, πολύ παλιά ίσως και την εποχή των ηφαιστείων περνούσε ένας ποταμός. Ίσως από αυτόν τον ποταμό να πήρε την ονομασία της η περιοχή.
        Το πέρασμα του ποταμιού λοιπόν από δω, εκείνους τους χρόνους έκανε το μέρος πολύ εύφορο, πράγμα του οι αρχαίοι Μυκηναίοι το ήξεραν πάρα πολύ καλά. Έτσι η γνώση και παράδοση για αυτό το μέρος πέρασε από γενιά σε γενιά κι έτσι φτάσαμε κι εμείς να είμαστε ευλογημένοι από Τον Θεό να έχουμε τον ελαιώνα μας σε αυτό το μέρος.
       Απείραχτος αυτός εδώ ο ελαιώνας για χρόνια, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση για καιρό, ήρθε η στιγμή να τον ανανεώσουμε, να γίνουμε ένα με τα δέντρα, να 'συνεργαστούμε' με το παρθένο χώμα και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας έτσι ώστε να παράξουμε ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
    Οι μεθυστικές μυρωδιές από θυμάρι, ρίγανη, λεβάντα, τσάι και αγριολούλουδα είναι το πιο όμορφο συναίσθημα καθώς ξεκινάς να περπατάς ανάμεσα στα ελαιόδεντρα.  Η δύσβατη περιοχή σε αυτόν τον ελαιώνα, δεν επιτρέπει πρόσβαση από οχήματα κι έτσι έχουμε το απόλυτο στο χώμα μας.
     

  ''Ούτε στο χώμα αυτό μα ούτε και στα δέντρα μας δεν θα ρίξουμε κάτι το οποίο μετά θα το βάλουμε στο τραπέζι των οικογενειών μας. Θα είμαστε απόλυτοι στο τι θα φάνε τα παιδιά μας, ακόμα κι αν η ανάπτυξη των δέντρων είναι αργή, ακόμα κι αν η παραγωγή ξεκινήσει πολύ αργότερα από το αναμενόμενο''. *Εάν θέλετε να παρακολουθείτε την πορεία για όλες τις εργασίες που θα γίνονται στον ελαιώνα μας, μα ακόμα και στους υπόλοιπους που ανανεώνουμε και δημιουργούμε, μπορείτε να ενημερώνεστε από την σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/Nastas.ilias/  ή και μέσω instagram: https://www.instagram.com/theoliveoilsfriends/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου